William Street Rooftop Deck | $450k | Constructed 2015

This adaptive re-use project transforms a previously under-utilised CBD building roof. The 360sqm deck provides a flexible breakout space capturing panoramic views of the surrounding city as well as William Street and glimpses of the Swan River. The existing escape stair and lift were extended providing access to the new deck. A series of ramps from the main deck level connect to an intimate elevated corner deck using glass balustrading to capture river views. The project incorporates timber decking and screening on complex steel framing, supported by the structural system of the existing building below, to establish a space accommodating a diverse range of breakout uses for St George's Anglican Grammar School. Being the first school in Perth to occupy a CBD highrise building this project is an example of the emergence of residential support functions in Perth's CBD. Constructed by Buckingham Re-Development Company.